maanantai 22. syyskuuta 2008

Peruspäivitys

Suomi on pieni maa. Joskus (yleensä) se on hyvä asia, joskus se taas on huonompi. Toivon suuresti että Olliloiden ja kumppanien brändityöryhmä saa Suomelle sellaiseen maakuvan että turistit virtaavat laumoina Suomeen. Toivoin kovasti että tämä tapahtuu ennen joulua...

Pieni maa tarkoittaa käytännössä sitä että lentoliikenne on vähän rajoittunutta. Suomeen lentää luonnollisesti harvempi lentoyhtiö kuin vaikkapa Saksaan. Mut kun nyt edes yksi halpalentoyhtiö sinne eksyisi. On hyvin turhauttavaa että lentäisin täältä Eindhovenista Tukholmaan noin 40 eurolla edestakaisin (Lontooseen pääsisi 12 € suuntaansa), mutta Helsinkiin en tunnu keksivän keinoa päästä alle 280 euron. Suosittelen että vaikka kotkaan rakennetaan kokonaan lumesta tehty 5-tähden kylpylähotellikompleksi, golfkenttineen,laskettelukeskuksineen sekä porosafareineen. Jo on kumma jos ei kohta ryanairin kone laskeudu kymin kentälle.

Aika hiipi täälläpäin maailmaa sangen nopeasti. Tapasin tuossa äsken yhden aiesecista tutun tytön, jonka lattialla nukuin täällä ensimmäiset kaksi yötä. Tuntuu että siitä on ikuisuus.

Niki kävi. Piispan Niki. Kaikinpuolin mukava, suht koht lupsakka viikonloppu tuli nuoren herrasmiehen kanssa vietettyä. Saunalla aloitettiin perjantaina. Jotta ei liian suomalaista olisi ollut meininki Hollannissa niin mukaan oli myös kutsuttu Kolumbialainen ja Saksalainen vahvistus. Suomen merimieskirkon suuntaan taas kiitos ja kumarrus, löylyt olivat oikein kelpoisat. Sopivasti oli taas kerran kaupungilla pystyssä jonkinmoinen tapahtuma, musiikkia soitettiin, oli valoja, muotinäytöstäkin ja kaikkia hämäriä ständejä. Baareista sai myös olutta.

Launtaina jo perinteiseksi muodostunut risteily kaupungin satamaa ihmettelemään. Tämän päälle Mussalon suuri tolppa-apina ja Tarzan (Niki siis) laskeutui paikallisesta näsinneulasta köydellä alas. Sopivasti sai päivän viimeisen ajan, tuuria kävi siinäkin. Kuulema kiva oli roikkua, itsehän ihmettelin menoa tornin sisäpuolelta ja lopuksi maatasosta. Noin 110 metriä taisi olla korkeutta, eli kuitenkin hieman enemmän kuin sillä pihamännyllä. Emme valita.

Sunnuntaina vielä lupsakkaa pyöräilyä ja maukas lounas. Ei paha viikonloppu ollenkaan.

Paha ei ollut tuoreinkaan viikonloppu. Hivenen rankka ehkä. Töissä voi onneksi taas levätä.

Turhauttava päivä ollut tämä maanantai. Aamulla pyörä jätti puolitiehen, tosin ongelma oli aika helppo fiksata. Sitten illemmalla tämä lentolipputurhautus, pyykinpesua, tiskejä (joita en tosin taida saada tänään tehdyksi) imurointia jne.

Tiistaihan on toivoa täynnä. Huomena siis uuteen nousuun. Nyt haen pyykit ja käyn maate. Hyvä yötä.

Ei kommentteja: